ELMALI KURABİYE
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 " " yoğurt
Yarım paket margarin
3 su bardağı un , 1 paket kabartma tozu , biraz tuz
İçi için:
4 elma , Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın, İsteğe göre ceviz veya fındık içi
Yapılışı:
Hamur 2' ye ayrılır. Merdaneyle açılır. 12 eşit parçaya üçgen şeklinde kesilir. Diğer yanda elmalarla şeker pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz içi katırır. Hazırlanan iç harcı hamurlara koyularak rulo şeklinde sarılır. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri- vanilya karışımı serpilir.
Eski tarifler herzaman makbul.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Merhaba Hülya Hanım
YanıtlaSilElmalı kurabiyenizi denedim.
Oğlum çok beğendi.
Ellerinize sağlık...