Sayfalar

26 Kasım 2011 Cumartesi


ELMALI KURABİYE


                       

                        Hamuru için: 
                       1 çay bardağı sıvı yağ
                       1 "      "          yoğurt
                       Yarım paket margarin
                       3 su bardağı un , 1 paket kabartma tozu , biraz tuz

                      İçi için:  
                       4 elma , Yarım su bardağı şeker
                       1 tatlı kaşığı tarçın,   İsteğe göre ceviz veya fındık içi
                       
                 Yapılışı: 
           Hamur 2' ye ayrılır. Merdaneyle açılır. 12 eşit parçaya üçgen şeklinde kesilir.  Diğer  yanda elmalarla şeker pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz içi katırır. Hazırlanan iç harcı hamurlara koyularak rulo şeklinde sarılır. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri- vanilya karışımı serpilir.




                     
                       

2 yorum:

  1. Eski tarifler herzaman makbul.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hülya Hanım
    Elmalı kurabiyenizi denedim.
    Oğlum çok beğendi.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil