Sayfalar

16 Ağustos 2012 Perşembe

ŞEFTALİ KAYISI PELTELİ MUZLU TAVUK GÖĞSÜ


Tavuk göğsü: 1 kilo süt, 1 su bardaktan 1 parmak eksik un, 100 gr margarin, 1 su bardağı şeker. (İsteğe göre damla sakızı)

Un margarinle hafif kavrulup, süt konur kaynadıktan sonra şeker konur. Soğuyana kadar havalandırarak mikserle çırpılır.

Kakaolu bisküvileri ufalayıp borcama serpiyoruz. Üstüne hazırladığımız tavuk göğsünü döküyoruz. Muz dilimlerini istediğimiz şekilde diziyoruz. Üstüne pelteyi döküp, buzdolabında dinlendiriyoruz.

Peltenin hazırlanışı; kayısı ve şeftali marmelatını suyla açıp, bu karışımdan 2 yemek kaşığı alınır. 7 yemek kaşığı  şeker, 4 yemek kaşığı un, 4 buçuk yemek kaşığı nişasta konur.  

1 yorum:

  1. Hülyacım senin yaptığın her şey herzaman çok lezzetli oluyor. Tavuk göğsün çok güzel görünüyor Ellerine sağlık. Ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum pelteni hazırlarken marmelat ne kadar kullandın. tarifi biraz daha açarsan sevinirim. sevgiler:)

    YanıtlaSil