Sayfalar

29 Ocak 2013 Salı

EZOGELİN ÇORBASI




Malzemeler: 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2,5 çorba kaşığı pirinç, 2,5 çorba kaşığı bulgur, 1 soğan, 1çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı domates salçası. Tuz, pul biber, nane, su
Yapılışı: Kırmızı mercimek, pirinç ve bulgurun üzerine kaynamış su ilave edilip haşlanır. Ayrı bir tencerede soğan yağda kavrulur. İçine un konup kavrulur ve salça ilave edilir. Üzerine su ilave edilip karışım açılır. Haşlanan mercimek, pirinç ve bulgur diğer tencereye eklenir. Baharatlar ilave edilip karıştırılır. Kaynamaya bırakılır. Servis edilir. Afiyet olsun .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder