Sayfalar

29 Ocak 2013 Salı

KIYMALI KAYIK PİDESİ



Hamuru için: 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 paket yaş maya, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker, alabildiğine un.
İç Malzemesi : 2 adet soğan, 350 g kıyma, yarım demet maydanoz, tuz karabiber.
Üzeri için: domates dilimleri ve 1 yumurta sarısı
 

Hamur hazırlanıp yoğurulur. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir. Ceviz kabuğundan biraz büyük parçalar halinde hamur koparılıp pide şekli verilir. İçerisine hazırladığımız kıymalı harç konur. Üzerine süs amaçlı domates dilimleri konur. Yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder