Sayfalar

29 Ocak 2013 Salı

REVANİ



Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, kabartma tozu, vanilya, bir limon kabuğu rendesi, 9 yemek kaşığı un.
Şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, çeyrek limon



Yapılışı: Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Yoğurt ilave edilir. Çok az karıştırılıp irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır. Karışım tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti için su ve şeker bir tencerede kaynatılır ve kaynayınca içerisine limon atılır. Fırından çıkan sıcak sıcak tatlının üzerine ılık ağda dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder