Sayfalar

2 Şubat 2013 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK


Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, tuz kabartma tozu ve su.
İç harcı : 250 g kıyma, 2 adet soğan, yeşil biber, 2 domates, tercihe göre 1 tutam maydanoz, tuz karabiber.



Yapılışı: Kıymanın içine doğranmış soğanı, biberleri ekliyoruz. Rendelenmiş domatesi ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz. Harcı dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırıp yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. İç harcımızı hamurun ortasına koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Sıvı yağ koyduğumuz tencerede hamurlarımızı kızartıyoruz. Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. Hülyacım oooooo döktürmüşsün bakıyorum. Çiğ börek hıımmm olsada yesek. Ben hamuruna yoğurt koymuyorum. Buda çok güzel görünüyor. Afiyetler olsun canım:))

    YanıtlaSil