Sayfalar

14 Şubat 2013 Perşembe

HAVUÇLU TARÇINLI KEK


Çaya gelen arkadaşlarıma yaptığım mis gibi tarçın kokan kekimin tarifini paylaşmak istedim :) Sürekli yaptığım bir kek. Tavsiye ederim.

Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı süt veya meyve suyu, 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiğine un.



Yapılışı: Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır, süt yağ havuç eklenir. Bir kapta elenen un tarçın vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım yağlayıp unlanan kek kalıbına boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İçinin pişip pişmediği bıçak batırılarak kontrol edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder