Sayfalar

4 Şubat 2013 Pazartesi

ELMALI TURTA





Hamuru İçin Kullanılacak malzemeler : Yarım paket margarin (oda sıcaklığında), 1 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, 2 yumurta, 3,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
Turtanın İç malzemesi için: 1,5 kg elma, 1 çorba kaşığı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın.

Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve sıvı yağı bir kaba alıp mikserle en yüksek hızla çırpalım. Sonra azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, ve yumurtayı ilave edelim. Daha sonra unu ve kabartma tozunu süzgeçte eleyerek bu karışıma ilave edelim. Elde ettiğimiz hamurdan bir miktar ayıralım (kafes yapmak için kullanılacak). Elmaların kabuklarını soyduktan sonra çok küçük küp küp parçalara doğrayın, ve bir tavaya elmaları 1 çorba kaşığı su, tozşekeri koyarak kısık ateşte kavurun. Elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçın döküp sıcakken karıştırın. Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlanmış bir kek kalıbına elinizle veya merdane yardımıyla kek kalıbının genişliği kadar yayın. Hamurun kalınlığı 1 cm kadar olacak. Sonra hamurun kenarlarını içe doğru rulo şeklinde hafif kıvırın. Hazırlamış olduğumuz iç harcı hamurun üzerine yayın. Kalan hamurları elinizde incelterek uzun çubuklar şeklinde yaparak elmaların üzerine kafes şekli yapınız. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder