Sayfalar

4 Şubat 2013 Pazartesi

KARIŞIK TURŞU


2,5 kilo salatalık, 3 kilo yeşil domates, 4 baş sarımsak, 1 adet lahana, 4 adet havuç, tuz, su.

Sebzeler iyice yıkanır. Sonra temiz bir kavanozun dibine 4 e bölünmüş lahana konur.
Sonra sırayla domatesler, salatalıklar ve havuçlar yerleştirilir. Dişlere ayrılmış sarmısak konur. Üzerine çıkacak kadar su doldurulur. Tuzu konur. Ağzı ka­patılmadan 12 saat bekletilir. Sonra, eksilen su kadar su eklenir. Kavanozun ağzı hiç hava al­mayacak şekilde kapatılır.


Kavanoz 3 günde bir alt-üst ve yan çevrilerek serin bir yerde 1 ay kadar bekletilir. Afiyet olsun .....

1 yorum:

  1. Tabiii annesinin kızı, müzeyyen teyzemde çok güzel yapar, ellerine sağlık. Tuzu suyla eritmeden koydun, bide su kaynatılıp soğutulmuş mu normal çeşme suyu mu yanıtlarsan sevinirim canım öpüyorum çok:)

    YanıtlaSil