
2,5 kilo salatalık, 3 kilo yeşil domates, 4 baş sarımsak, 1 adet lahana, 4 adet havuç, tuz, su.
Sebzeler iyice yıkanır. Sonra temiz bir kavanozun dibine 4 e bölünmüş lahana konur.
Sonra sırayla domatesler, salatalıklar ve havuçlar yerleştirilir. Dişlere ayrılmış sarmısak konur. Üzerine çıkacak kadar su doldurulur. Tuzu konur. Ağzı kapatılmadan 12 saat bekletilir. Sonra, eksilen su kadar su eklenir. Kavanozun ağzı hiç hava almayacak şekilde kapatılır.

Tabiii annesinin kızı, müzeyyen teyzemde çok güzel yapar, ellerine sağlık. Tuzu suyla eritmeden koydun, bide su kaynatılıp soğutulmuş mu normal çeşme suyu mu yanıtlarsan sevinirim canım öpüyorum çok:)
YanıtlaSil