Sayfalar

4 Şubat 2013 Pazartesi

MANTARLI ET SOTE



Malzemeler: 500 gr.dana kuşbaşı et (kuzu yada koyunda olabilir), 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 10 adet kültür mantarı, 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, tuz.


Yapılışı: Tencereye tereyağ konulup yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulur. Kuşbaşı etler ve ince ince doğranmış biberler eklenir. Et, suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte kavrulur. Kavrulan etin üzerine küp küp doğranmış domates ve ince ince doğranmış mantarlar eklenir. 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle etler suyu çekene kadar pişirmeye devam edilir. Tuz, karabiber, pul biber eklenir. En son kekik serpilip servis edilir. Afiyet olsun ....  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder