Sayfalar

2 Şubat 2013 Cumartesi

TAS KEBABI

Malzemeler: 750 g dana eti, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı un, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet patates, su, tuz ve karabiber.

Yapılışı: Soğan ve sarımsak bir tencerede yağla kavrulur. Un ve salça eklenip kavrulmaya devam edilir. Önce soğuk suyla kıvam açılır, daha sonra sıcak su eklenir. Kuş başı şeklinde doğranan etler ilave edilir. Kaynamasını beklemeden etler ilave edilir.Tuz ve karabiber konur. Pişen et bir kasenin ya da tasın içine doldurulur. Geniş bir tencereyle tasın ağzını kapatılıp, tas tencerenin içinde ters çevrilir. Kapak kapatılıp pişmeye bırakılır.
Patates soyulup ve küp küp doğranır ve yağda kızartılır. Kızarmış patatesler etin üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun ....

1 yorum:

  1. Ooohh ellerinize sağlıkkkk, çok severim. Bu arada tarifi beğenmenize sevindim daha önce de dediğim gibi Ufuk hanımın sitesinden denediğim hiçbir tarif beni hayal kırıklığına uğratmadı...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil