Sayfalar

14 Şubat 2013 Perşembe

CEVİZLİ İZCİ TATLISI


Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket margarin, 1 su bardağı yoğurt, 150 gr ezilmiş fındık, 150 gr tane ceviz, 1 su ardağı şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiğine un.
Şerbeti için: 7 su bardağı şeker / 7 bardak su, ½ limon
 


Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve diğer tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak hamur yapılır. Ceviz büyülüğünde bezeler alınır.  Poğaça şeklinde yayılır. Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Şerbet de tatlıda ılık olur. Şerbeti dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder