14 Şubat 2013 Perşembe
ISPANAK ve LOR PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler: 1 kg ıspanak, 3 soğan, 100 gr sert beyaz peynir, 1 kg yufka, 4 yumurta, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 çay bardağı zeytinyağı, yeteri kadar su, tuz, karabiber
Yapılışı: Ispanaklar iyice yıkayıp ince ince doğrayalım. Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını koyup soğanları kavuralım. Ispanakları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Ateşten alıp içine peyniri ufalayarak ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Bir kaseye yumurtaları kırarak çırpalım. İçine yoğurdu, 1,5 çay bardağı zeytinyağını yeteri kadar suyu katıp bir sos yapalım. Yufkayı yağladığımız tepsiye koyalım. Üzerine hazırladığımız sosu döküp bir kat daha yufka koyalım. 2. kat yufkanın üzerine iç harcımızı koyup işlemleri yineleyelim. İsterseniz böreği gül şeklinde de yapabilirsiniz. Kalan sosu en üste dökerek önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder