Sayfalar

4 Şubat 2013 Pazartesi

KIYMALI PATATESLİ BEZELYE


Malzemeler: 1 kg bezelye, 150 g kıyma, yarım çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek de olabilir), 1 adet soğan, 2 adet domates, 1 adet patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 su bardağı sıcak su.





Yapılışı: Bezelyeler yıkanıp hazırlanır. Tencereye yağ konup küp küp doğranmış soğanlar kavrulur. Kıyma eklenip kavrulur. Domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir. Bezelyeler ve küp küp doğranmış patatesler de ilave edilip 3 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder