Sayfalar

4 Şubat 2013 Pazartesi

TAVUK FAJİTA


Malzemeler: 3 adet tavuk göğüs eti, 3 adet kırmızı biber, 5 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı köri, 2-3 damla limon suyu.

Yapılışı: Tavuk etlerini julyen (uzun şeritler halinde) doğruyoruz. Doğranan tavuk etlerini sıvıyağ, baharatlar, limon suyu, yoğurt, rendelenip suyu sıkılan soğanın suyu ve sarımsakla marine edip 1 saat kadar bekletiyoruz. Beklettiğimiz tavukları sıvıyağ konumuş olan tavaya sosuyla beraber alıyoruz. Suyunu çekmeye yakın julyen olarak doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz. Yüksek ateşte tavayı sallayarak pişiriyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun ....

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder