Sayfalar

2 Şubat 2013 Cumartesi

İRMİKLİ CEVİZLİ TATLI



Malzemeler: 2 su bardağı irmik, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin (250 g), 1 paket kabartma tozu, yeteri kadar un, yeteri kadar ceviz (dövülmemiş, bütün halde)

Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su, çeyrek limon



Yapılışı: İrmik, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve un karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurdan parçalar alınıp poğaça gibi açılıp içine ceviz koyup kapatılır. Şekil verilip tepsiye dizilir. Üzerlerine sık sık çatal batırılıp delinir.Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlılar ılınınca üzerlerine soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder