Sayfalar

14 Şubat 2013 Perşembe

MANTARLI TAVUK SOTE

 
Malzemeler:500-600 gr. tavuk göğsü, 400 gr. taze mantar (kültür), 2 adet kırmızı biber, 5-6 adet yeşil biber, 3-4 diş sarımsak, 2-3 adet domates ( kabuğu soyulmuş ), 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet orta boy kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, pul biberi, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ.

 
 
Hazırlanışı: Küp küp doğramış olduğumuz soğanları, tavaya sıvıyağ ekleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üstüne kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları da ilave edip beraber kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları da ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Mantarlar kavrulurken su bırakacaklardır, bu yüzden suyun bir kısmını bir kaseye aktarın. Sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip kavurmaya devam edin. Kabukları soyup ince doğradığımız domatesleri de ilave edip kavurun. Kasede ayırmış olduğumuz suya 1 tatlı kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı salça ilave edip karıştırın ve sotenin üstüne dökün, biraz daha kavurun. Tadına bakıp piştiğine emin olduktan sonra, ocağınızın altını kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder