Sayfalar

21 Mayıs 2013 Salı

KÖRİ SOSLU TAVUK




  
    MALZEMELER

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz


  • İlk önce tavuğumuzu kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Yemeğimizi hazırlayacağımız tencerenin içerisine sıvı yağımızı döküyoruz.Sıvı yağının üzerine kuş başı dilimlediğimiz tavukları içine yerleştiriyoruz. Tavuklarımızı yerleştirdikten sonra tencerenin altını yakıyoruz. Tavuklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

     Köri sosu için:

    Bir tencerenin içerisine unumuzu ve tereyağımızı döküyoruz. Tencerenin içerisinde un ve tereyağınızı iyice karıştıyoruz. Un kokusu çıkana kadarda pişiriyoruz. Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ateşten alıyoruz. Ateşten aldığımız tencerenin içine soğuk sütümüzü azar azar döküyoruz, dökerkende karıştırmayı unutmuyoruz. Daha sonra köriyi, karabiberi, tuzu da sos tenceresinin içine ekliyoruz. Ocağın altını yakarak tenceremizi üzerine yerleştiriyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Pişmiş olan tavukları sosun içine ekliyoruz. Dilerseniz makarnanın üzerine koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder