Sayfalar

21 Mayıs 2013 Salı

ISPANAKLI RULO BÖREK


 
 
MALZEMELER
6 adet yufka, Bir kilo ıspanak, 150 g margarin, bir fincan sıvıyağ, 2 soğan, 2 yumurta sarısı.
 
YAPILIŞI: Küp küp doğranan soğan ve önceden yıkanıp temizlenmiş ıspanaklar yağda sote edilir. Yufkalar ortadan ikiye ayrılır. Eritilen margarin süt ve sıvıyağ karışımı her kata sürülmek şartıyla 3 kat yapılır. Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir ve sonra yufka rulo yapılıp, 9-10 cm arayla kesilip tepsiye dizilir. Kalan 3 yufka için de aynı işlemler yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ....




2 yorum:

  1. Çıtır çıtır olmuş belli. Afiyet olsun canım. Yaz geldi bekliyorum seni:))

    YanıtlaSil
  2. Hülyacım yorumlara bir zahmet cevap vermeni bekliyorum canım:(((

    YanıtlaSil