MALZEMELER
6 adet yufka, Bir kilo ıspanak, 150 g margarin, bir fincan sıvıyağ, 2 soğan, 2 yumurta sarısı.
YAPILIŞI: Küp küp doğranan soğan ve önceden yıkanıp temizlenmiş ıspanaklar yağda sote edilir. Yufkalar ortadan ikiye ayrılır. Eritilen margarin süt ve sıvıyağ karışımı her kata sürülmek şartıyla 3 kat yapılır. Ispanak harcı enlemesine yufkanın uzun olan tarafına serilir ve sonra yufka rulo yapılıp, 9-10 cm arayla kesilip tepsiye dizilir. Kalan 3 yufka için de aynı işlemler yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ....
Çıtır çıtır olmuş belli. Afiyet olsun canım. Yaz geldi bekliyorum seni:))
YanıtlaSilHülyacım yorumlara bir zahmet cevap vermeni bekliyorum canım:(((
YanıtlaSil