Sayfalar

21 Mayıs 2013 Salı

ETLİ HAVUÇLU PİLAV (ÖZBEK PİLAVI)

 
 
 
MALZEMELER
 
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 2 adet havuç
  • 200 gr. kuşbaşı dana eti
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz, sıvıyağ

  • Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Sıvıyağ döktüğünüz tencerede soğanı kavurun. Eti ve pirinci baharatlarla beraber ekleyip 5 dakika kavurun. Et suyunu ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Üzerine havuçları ekleyin (dilerseniz havucu soğanla kavurabilirsiniz). Suyunu çekince ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar pilavı dinlendirin. Servise hazır. Afiyet olsun ....
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder