Sayfalar

21 Mayıs 2013 Salı

YOĞURTLU KARNABAHAR KIZARTMASI


 
 
MALZEMELER
 
1 adet küçük boy karnabahar, 1 su bardağı un, 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış), yarım şişe soda, tuz ve limon
 

YAPILIŞI:  Parçaladığımız karnabaharı kaynayan suya atıp içine limon sıkarak (kokusunu önlemek için) yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişince süzüp soğumasını bekliyoruz. Yumurta akını bir kasede çırpıp içine un, tuz ve sodayı ekliyoruz. Karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt (dilerseniz sarımsaklı) ve kırmızı biberli yağ gezdiriyoruz. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder