MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Barbunya pilaki için geniş bir tencereye barbunyaları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirin. Başka bir tencereye zeytinyağı koyup ince ince doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar yumuşadığında tencereye küp şeklinde doğradınız havucu, kabuğunu soyup ikiye böldüğünüz sarımsakları ve salçayı ilave ederek 1 dakika daha kavurun. Malzemeleri karıştırıp barbunyaları, tuzu, şekeri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 25-30 dakika orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp barbunya pilakinizi soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder